Jaar van hoop

Mijn beste wensen voor het nieuwe jaar: veel geluk, een goede gezondheid en veel vriendschap.

Politiek was er op 1 januari 2017 mijn afscheid van de gemeentepolitiek maar in het Parlement zal ik mij blijven inzetten zolang mijn mandaat in de Kamer loopt (tot juni 2019). Ik voel mij niet in een afscheidsmood. Integendeel. Ik krijg van alle kanten berispingen dat ik te actief ben. Ik beschouw dit eerder als complimenten!

We zijn halfweg deze legislatuur. Het worden nog boeiende jaren niet alleen in België maar vooral in de wereld, die meer en meer zal bepalen hoe onze toekomst er zal uitzien.

Ik zal mij dezer dagen niet wagen aan analyses en voorspellingen. 2016 was het jaar van het onverwachte: terroristische aanslagen, Trump, Brexit, miljoenen vluchtelingen door oorlog en terreur, de doorbraak van het populisme.

Hopelijk wordt deze negatieve spiraal doorbroken en brengt 2017 opnieuw meer vrede, solidariteit en stabiliteit. De jonge generatie heeft recht op hoop voor de toekomst. Dat is mijn diepste wens.