Rode Duivels (1)

Dit weekend geen politieke commentaar, we hebben genoten van de glansprestatie van de Rode Duivels! België was zaterdag geen “failed state” in Bordeaux maar één van de favorieten voor het EK.
Al onze zgn. voetbalkenners sloegen de bal mis. Witsel, Lukaku en Debruyne zijn nu plots wel goed bezig en Marc Wilmots een schitterende coach. Het kan verkeren! Als er de volgende weken een positieve opiniepeiling verschijnt over de regeringspartijen keren onze Wetstraatjournalisten misschien ook hun kazak?

Woensdag is er een nieuwe uitdaging tegen Zweden. Hopelijk gaan we door want anders zijn we opnieuw “failed Belgium”.

De Zevende Dag kon mij vandaag gestolen worden. Ik ga deze week dan ook geen beschouwingen geven over Optima of Panama. Ook niet over de vertrekplaats van de Ronde van Vlaanderen : Brugge of Antwerpen. Zielig hoe Landuyt en De Wever zichzelf pogen te profileren als de sportstad van Vlaanderen. Is er geen belangrijker nieuws dan dat een plaats waardig als headline van het journaal op één?

Donderdag zullen er bij kwalificatie tegen Zweden voor de Rode Duivels mogelijks  feestvlaggetjes worden gezet op de banken in de Kamer. Zal  Siegfried Bracke ze laten wegnemen zoals Peumans in het Vlaams Parlement? Arm Vlaanderen als dit de mentaliteit wordt voor de toekomst. Gelukkig is de Vlaming met andere dingen bezig.

Woensdagavond wordt het opnieuw feest. Eindelijk terug positief nieuws. Het werd tijd na die lamlendige maanden. En de politiek zou er best het zwijgen toe doen tot EURO 2016 voorbij is, na de finale met de Rode Duivels in Parijs op 10 juli.