De aanval loont

Volgens de jongste peiling van DS/VRT verliest N-VA 5% t.o.v. de verkiezingen van 2014 (van 32,4 % naar 27,3%) terwijl CD&V 0,6% wint en stijgt van 18,5 % naar 19,1 %. DS titelt : “Het offensieve midden van Wouter Beke legt CD&V geen windeieren”. Een opsteker voor de partij.

Enkele maanden terug gaf ik het signaal dat CD&V strijdvaardiger moest worden. Vandaag blijkt dat deze strategie loont. De aanval is de beste verdediging. Ook bij de budgetcontrole moeten we deze lijn aanhouden. De Europese Commissie en de Nationale Bank geven mij gelijk over mijn analyse in verband met de financiering van de tax shift en de begroting.

Ik kreeg de jongste tijd bakken kritiek omwille van mijn strijdvaardige opstelling. Ik heb er mij nooit laten beïnvloeden omdat ik wist dat de NBB en de EU tot dezelfde conclusies kwamen. Ben ik als voorzitter van de Commissie Financiën in het Parlement niet verkozen om te waken over  gezonde overheidsfinanciën?

Ik zal dan ook niet toelaten dat deze budgetcontrole de problemen weer voor zich uitschuift. Als ik de cijferdans van de jongste dagen zie, moet de regering oppassen om niet te eindigen met boni…