Complimenten

Ik kreeg de jongste dagen complimenten uit een hoek die ik niet had verwacht.
Siegfried Bracke, Kamervoorzitter en prominent N-VA’er,  noemt mij vandaag in een omstreden interview in De Morgen over de toekomst van VRT “ de beste mediaminister ooit.”  BRACKE : “ ik heb meegemaakt hoe we zijn geëvolueerd van een ministerie van radio en televisie naar een modern mediabedrijf. In een bliksemsnelle omschakeling onder impuls van Eric Van Rompuy, de beste mediaminister die er ooit is geweest. Het is bijzonder intigrerend om te zien hoe na het vertrek van Bert De Graeve oude ziektes terugkwamen, soms in een wat andere vorm. Ik vind het dramatisch om vast te stellen dat we er niet in geslaagd zijn om die frisheid van toen aan te houden. Hoe is het mogelijk?”.

Deze zomer is het al 20 jaar geleden dat ik mediaminister werd en startte met de hervorming van de BRTN  naar VRT. Een mooi compliment van Siegfried  Bracke en hiermee vergeef ik hem alle stoute dingen die hij deze week weer over CD&V heeft gezegd…

Een ander compliment uit een totaal ander hoek kwam vorige week in Humo. ACV-voorzitter Marc Leemans zei in een interview :  “ Ik heb veel, ik ga niet zeggen bewondering, maar respect voor de wijze waarop Eric Van Rompuy oppositie voert tegen de drie liberale partijen in de Regering Michel. Iemand moet het doen. Hij benoemt de dingen, hij legt de vinger op de wonde.”

Marc Leemans alludeert hiermee op mijn stelling dat een soberheidsbeleid moet gepaard gaan met fiscale rechtvaardigheid. Een Tax shift moet hier van uitgaan en ook het aandurven een vermogenswinstbelasting in te voeren als meerwaardebelasting.

Als voorzitter van de werkgroep Tax shift binnen CD&V  werken wij al maanden aan voorstellen ter zake. Dat Marc Leemans mijn werk waardeert doet plezier. Het is de eerste maal dat ik een compliment krijg van een ACV’er. Word ik volgende week uitgenodigd als gastspreker op Rerum Novarum?

Siefried Bracke en Marc Leemans :  mooie complimenten uit fundamenteel verschillende hoeken die ik niet had verwacht. Niet slecht voor “stoute Nonkel Eric”. Nu nog een compliment van onze CD&V-voorzitter Wouter Beke voor mijn weblogs!