Start vernieuwde website FIVE MORE YEARS!

Vandaag start mijn vernieuwde website FIVE MORE YEARS. De start valt samen met de start van het nieuwe parlementaire jaar en het debat over de regeringsverklaring van de Regering Michel.

Ik verliet de Kamer in 1995 bij de eerste rechtstreekse verkiezingen voor het Vlaams Parlement. Na 20 jaar zat ik deze week weer op de vertrouwde banken van de CD&V-fractie in de Kamer. Woensdag deed ik er in het debat mijn eerste tussenkomst over de indexsprong en zei dat ik met Patrick Dewael de enige was die een gelijkaardig debat over de index nog in de Kamer heb meegemaakt in de jaren tachtig toen de socialisten ook in de oppositie waren. Toen was de bazooka van dienst Louis Tobback en de Eerste Minister Wilfried Martens en Guy Verhofstadt de jonge minister van begroting.

Op dit dagboek zal u weer mijn kritische bemerkingen kunnen lezen op het politieke gebeuren in de geest van BE FREE.

In de Kamer ben ik aangeduid als voorzitter van de Commissie Financiën en Begroting. In deze Commissie deed ik in 1985 mijn eerste parlementaire ervaring op. Het wordt een blij weerzien en na het spetterend debat van deze week worden het zeker boeiende jaren in het Parlement. MY LAST FIVE YEARS in het Vlaams Parlement hebben plaats gemaakt voor FIVE MORE YEARS in de Kamer.

In 2005 werd ik actief op mijn weblog www.ericvanrompuy.be. Mijn Dagboek bestaat in februari 2015 10 jaar. We hadden de jongste 3 jaar 175.000 bezoekers per jaar en de aantallen waren stijgend. We hebben de ambitie om u in de volgende jaren te blijven boeien.

Bedankt voor uw belangstelling.